Noord-Veluwe

Staat jouw fiets nog wel in je schuur?

De fietsendief in Elburg.
© politie/Plaats Delict
ELBURG - Kijk goed in je schuur of berging of je fiets er nog staat. Voor je het weet moet je bij de politie aangifte doen van diefstal.
Een huishouden aan de Havenkade in Elburg dacht de fietsen veilig in de schuur te hebben staan. Maar daar dacht een onbekende man, eerder dit jaar, anders over. Uit de schuur nam hij een Batavus damesfiets mee, een mountainbike van het merk Cube en een elektrische fiets van het merk Stella.
De fietsendief nam er de tijd voor. Hij verdween met de eerste fiets om na ongeveer veertig minuten terug te komen voor de andere twee. Uiteraard gebeurde alles midden in de nacht, toen de bewoners lagen te slapen.
Beelden van de fietsendief in Elburg, de tekst gaat onder de video verder.
Fietsendief in Elburg
Op klaarlichte dag worden ook fietsen gestolen, zoals in Ermelo. Een in donkere kleding gehulde man dook op bij een filiaal van supermarktketen Plus in Ermelo. Hij stapte af op een e-bike, een Gazelle Grenoble. In een mum van tijd had de fietsendief het slot van de fiets open. De politie vermoedt dat de man vaker fietsen steelt.
De fietsendief bij de Plus in Ermelo.
Fietsendief in Ermelo

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Herken je iemand? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer Ermelo: 2024038759, zaaknummer Elburg: 2024069134.