Rijk van Nijmegen / Stedendriehoek

Liggend geld verdienen, Frank doet dat vanaf zijn bank

Liggend geld verdienen, Frank doet dat vanaf zijn bank
© Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Beentjes gestrekt, laptop open en neerploffen maar. Zo gaat het er dagelijks aan toe bij Frank Kruit uit Nijmegen. Hij handelt namelijk in crypto en verdient daarmee zijn inkomen.
Het wordt ook wel de nieuwe manier van geld verdienen genoemd. Handelen in digitaal geld. Frank begeeft zich al ruim acht jaar in de cryptowereld. Hij handelt niet alleen zelf, maar helpt ook anderen daarbij.
Frank: "Ik heb crypto gekocht en dit bewaar ik voor langere tijd, maar ik handel ook in crypto. Iedere dag handel ik wat, om er zo wat euro's mee te verdienen. Maar ik verdien ook mijn geld met websites waar ik uitleg geef over crypto en ik verwijs mensen door naar online casino's en naar cryptoaanbieders. Daar krijg ik dan commissie over."
Veel mensen zien het als gokken, maar zo ziet Frank dat zeker niet. "Je kunt het als een gok zien, maar de theorie is dat de Bitcoin steeds schaarser wordt en daardoor de prijs omhoog gaat. Als je de markt te slim af bent, dan kun je hier je inkomsten eruit halen. Zo verdien je dan extra geld."

I love de Achterhoek

In het programma I love de Achterhoek gaan zanger Willem te Molder en cabaretier Frans Miggelbrink op zoek naar de generatieverschillen. Daarom gingen de mannen ook langs bij Frank. Volgens hem gaan de generaties van vroeger heel anders om met geld dan de jongeren van nu. "De generatie van nu is de generatie van snel geld verdienen. Zij durven zonder research gewoon ergens in te stappen, waarvan ze niet weten wat het is. Zo riskeren ze het nodige geld", aldus de cryptokenner.
'Dit is de toekomst van geld verdienen'
Verder gaan Frans en Willem in deze aflevering langs bij een van de jongste molenaars van Nederland in Vaassen en ontmoeten ze e-sporters Kiara en Naomi Janssen. Zij verdienen hun geld met gamen.
Meer zien? Kijk dan hieronder de hele uitzending.
I Love De Achterhoek - De generatiekloof in werk: Van molenaar tot E-sporters